Dev süpermarket zinciri Migros'tan çalışanlarına mobbing ve taciz iddiası!

Dev süpermarket zinciri Migros'tan çalışanlarına mobbing ve taciz iddiası!

Türkiye'nin en büyük süpermarket zincirlerinden biri olan Migros'un Kocaeli'de bulunan deposunda, çalışanların, soğuk kış şartlarına rağmen günde 16 saat çalıştırılıp sözlü taciz ve mobbinge maruz kaldıkları iddia edildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınından en olumsuz etkilenen alanlardan biri olan ekonomi alanında vatandaşlar, iş bulamama korkusu sebebiyle çalıştıkları yere mahkum bırkaılırken bunu fırsata çeviren işverenlerin her geçen gün bir skandalı daha ortaya çıkıyor. Bu kez haberlerin odağındaki marka, tanınmış dev süpermarketler zinciri Migros oldu. Sosyal medyada yer alan iddialara göre, Öigros çalışanlarına, olumsuz hava koşullarına rağmen depolarda günde 16 saat çalışmaya zorlanıyor, mobbing ve sözlü tacize maruz kalıyor. 

SUYUN İÇİNDE AYAKLARINA POŞET GEÇİREREK ÇALIŞIYORLAR

Sosyal medyada yayılan ve Migros'un Kocaeli'de bulunan Çayırova ilçesindeki depoda çekildiği iddia edilen görüntülerde iş güvenliği önlemlerinin hiçe sayılmasının yanı sıra işçilerin ayaklarına poşet sararak su içindeki depoda çalışması, görenlerin yüreğini sızlattı. Olumsuz şartları kabul etmeyen işçilerin ücretsiz izne çıkarıldığı öne sürülürken insani standartlarda çalışmak isteyen işçiler, haklarını geri kazanma amacıyla eylem başlatarak seslerini sosyal medya üzerinden yetkililere duyurmayı planlıyor. 

Dev süpermarket zinciri Migros'tan çalışanlarına mobbing ve taciz iddiası!

"HAKKIMIZI İSTEDİĞİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ İZNE GÖNDERİLDİK"

Depoda çalışan bir işçinin yaptığı açıklamada, insanların marka adını duyunca şartlara inanamadığı belirtilerek Migros mağazaları "O güzelim mağazanın, markanın depo içerisindeki halleri arasında kıyaslama yapınca aşırı derecede fark var. İnsanlar belki bize inanmakta zorluk çekiyorlar ama gerçekten deponun içerisinde sayısızca fare, ürünlerin üzerinde sayısızca fare, kedi pisliği ne ararsanız var. Yerler berbat. Biz sadece hakkımızı istediğimiz için karşı çıktık, hepimizi ücretsiz izne gönderdiler. Hepimiz işimizi geri istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Dev süpermarket zinciri Migros'tan çalışanlarına mobbing ve taciz iddiası!

SENDİKA ŞARTLARI

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise olayın çözümüne ilişkin 7 maddelik bir bildiri yayımlanarak şartlar sıralandı. O maddeler şöyle:

Dev süpermarket zinciri Migros'tan çalışanlarına mobbing ve taciz iddiası!

  1. Ücretsiz izindeki işçiler işe alınacak!
  2. İSİG kuralları uygulanacak!
  3. Hijyenik ortam sağlanacak!
  4. Ücretler arttırılacak!
  5. Tacizci amirler işten atılacak!
  6. Zorunlu mesailer kalkacak!
  7. Mobing, psikolojik şiddet uygulanmayacak!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.