
Koronavirüs salgını başa mı dönüyor? İki ülke acil durum ilan etti
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılarak ölümlere neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla tüm dünya diken üstünde. Çin ve Güney Kore'de koronavirüs vakalarına raslanması sonrası acil durum ilan edildi.
Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılarak can kayıplarına sebep olan koronavirüs salgını başa mı döndü. Çin ve Güney Kore'de vakalar görülünce acil durum ilan edilerek yeni tedbirler alınmaya başlandı. Geniş yankı uyandıran bu durum sebebiyle dünyayı korku sardı.
Çin'in metropol bölgesi ile kırsaldaki iki köyde yaşayan kişilere toplu koronavirüs testi yapılmasına karar verilirken, son 24 saatte koronavirüs test sonucu negatif çıkmayan kişilerin şehirden ayrılmalarına yasak getirildi.
Güney Kore'de ise koronavirüs vakalarındaki artış sebebiyle Devlet Başkanı Moon Jae-in önderliğinde acil durum toplantısı yapıldı.
Devlet Başkanı Moon Jae-in, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgında kritik bir dönemden geçildiğini ifade ederek, günlük vaka sayısı bu seviyede ilerlerse 3'ncü seviye tedbirlere geçileceğini açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.