Türkiye olmadan Libya'da ateşkes olmaz

Türkiye olmadan Libya'da ateşkes olmaz

Almanya Giessen Üniversitesi Profesörü Andreas Dittmann, Türkiye'nin Libya'da muazzam bir güç kazandığını belirterek, Rusya'nın da dikkat edilmesi gereken taktiğini ifşa etti.

Almanya Giessen Üniversitesi Profesörü Andreas Dittmann,  Türkiye'nin son yıllarda büyük bir hamle yaparak bölgesinde ve dünyada güçlü ülkeler arasında olduğunu gösterdi. Andreas Dittmann türkiye özellikle Libya2da izlediği politikayla, Libya ulusal mutabakat (UMH) hükümetine verdiği önemli destekle hafterin mağlup edilmesiyle önemli bir güç kazanarak söz sahibi konuma gelmiştir. Libya'da artık Türkiye olmadan hiç bir adımın atılamayacağını  belirtti .
 

Almanya Giessen Üniversitesi Profesörü Andreas Dittmann, Libya'da yaşanan gelişmeleri ve Türkiye'nin bölgedeki rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
savunma.jpg

"TÜRKİYE DESTEKLİ UMH, HAFTER'İ YENİLGİYE UĞRATTI"

Alman haber ajansı Deutsche Welle'nin (DW) Yunanca edisyonuna konuşan Dittmann, Türkiye'nin desteklediği ulusal mutabakat hükümeti güçlerinin darbeci Hafter'i yenilgiye uğrattığını belirtti. Mısır'ın ateşkes çağrısına değinen Dittmann, Sisi'nin tarafsız olmaması nedeniyle teklifin kabul edilemeyeceğini söyledi.


"RUSYA'NIN LİBYA İLGİSİ TESADÜF DEĞİL"

Moskova'nın Libya'ya karşı aktif tutumunun tesadüf olmadığını aktaran Dittmann, Rusyan'ın Libya'yaolan  ilgisine dikkat çekti  "Rusya askeri gerekçelerle bölgede nüfusunu yaymaya çalışıyor. Hafter'i destekleyen Putin, Batı'ya baskı yapıyor" İfadelerini kullandı.

turkiye-libyada-muazzam-guc-001.jpg

"TÜRKİYE OLMADAN LİBYA'DA ATEŞKES OLMAZ"

Türkiye olmadan Libya'da bir ateşkesin kesinlikle olmayacağını belirten Dittmann, "Türkiye, bölgede rakip olarak gördüğü Mısır ve Birleşik Arap Emirliği'nin Libya'da nüfus kazanmasını engellemek istiyor, bunu da başardığı gözüküyor" dedi.

"TÜRKİYE, LİBYA'DA MUAZZAM BİR GÜÇ KAZANDI"

Türkiye'nin darbeci olarak adlandırdığı ve öyle gördüğü Hafteri destekleyen Mısır'ın arabuluculuğunu reddettiğini belirten Dittmann, "Türkiye, Libya'da muazzam bir güç kazandı. Başbakan Sarrac, Türkiye'nin desteği sayesinde Hafter'i Trablus'un eteklerinden çıkarmayı başardı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.