
Açıklanan Rapor Almanya İçin Olumlu Ekonomi Sinyallerini Gösteriyor
Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Alman ekonomisine ait yılın ikinci çeyreğinde daha öncesinde hiç görülmemiş bir küçülmenin olmasından sonra yaz mevsiminde hızlı ve detaylı şekilde bir toparlanma kapsamında olduğunu ifade etti.
Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Alman ekonomisine ait yılın ikinci çeyreğinde daha öncesinde hiç görülmemiş bir küçülmenin olmasından sonra yaz mevsiminde hızlı ve detaylı şekilde bir toparlanma kapsamında olduğunu ifade etti. Bankanın ekonomiye ilişkin olarak yayınlanan Ağustos ayı raporuna göre, koronavirüs pandemisinin yayılma hızını önlemek amacıyla yapılan kısıtlamaların Mayıs ayında hafiflemesinin ardından Alman ekonomisinin toparlanma hızının arttığı dile getirildi. Ayrıca raporda, Makroekonomik performans düzeyinde Nisan ayı içerisinde kayıtlara geçen alçak düzeyin ardından başlayan net ve geniş kapsamlı toparlanmanın devam edeceği vurgulandı. Almanya ekonomisi 2020 yılının yaz ayları içerisine oldukça güçlü bir biçimde artacak açıklaması da raporda yer aldı.
Ekonomi Bir Süre Daha Koronavirüs Etkisinde Kalacağı Tahmin Ediliyor
Almanya'daki hükümet ekonomik büyümenin teşvik edilmesi adına aşmış olduğu tedbirlerin ekonomiye ek destek yaptığının altı çizilen raporda, Almanya ekonomisinin bir süre daha Covid-19 krizi öncesindeki düzeyin önemli oranda altında kalacağı ilan edildi. Koronavirüs pandemisinin küresel bazda kontrol altına alınmadığı ve bu durumun Almanya'nın sanayi üretimi ve ihracatı üzerinde etki yapmayacağı ifade edilen raporda, bu durumun Alman sanayi ürünlerine ilişkin oluşacak talebin detaylı bir biçimde toparlanması olayının önüne geçebilir ifadeleri kullanıldı. Ayrıca koronavirüs pandemisinde aşı gibi etkili olabilecek bir tıbbi çözüm geliştirilene dek Almanya'da iç piyasaya ilişkin birçok sektörde ekonomik faaliyetlerin sınırlı kalacağı dile getirildi. Almanya'da mevcut hükümet, koronavirüsün ülke ekonomisine İkinci Dünya Savaşı'ndan bu döneme kadar yaşanan en fazla resesyon ortamını meydana getirirken, ihracatta düşmenin ve pandeminin yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlerin iç tüketim üzerinde yarattığı etkiyle GSYH'nin bu sene içinde yüzde 6,3 oranında düşeceğini tahmin ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.