Demir fiyatları talep sebebiyle arttı

Demir fiyatları talep sebebiyle arttı

Demirin yapılan vadeli işlemleri, Çin'de meydana gelen olumlu çelik talepleri nedeniyle artışına devam ediyor. Shanghai'de metal fiyatları, Çin'de oluşan talep ile beraber ve yükselen tedarik korkusu sebebiyle yükseldi.

Demirin yapılan vadeli işlemleri, Çin'de meydana gelen olumlu çelik talepleri nedeniyle artışına devam ediyor. Shanghai'de metal fiyatları, Çin'de oluşan talep ile beraber ve yükselen tedarik korkusu sebebiyle yükseldi. Malezya Kuala Lumpur'da çıkarılan kalay fiyatında da yükselme görüldü. Demir madeni vadeli işlemleri, Dalian'da %3 oranından daha çok artış göstererek ve Singapur'daki sekiz gün sık sık yükselişine devam ederek kazanç miktarını sürdürdü. Vadeli işlemlerde yaşanan yükselişte, Çin'de çeliğe olan talebin olumlu olacağına ilişkin çok miktarda emarenin olmasının büyük etkisi oldu. Dalian Emtia Borsası'nda Eylül ayındaki vadeli sözleşme erken yapılan işlemlerde %3,3 oranında artış göstererek 913,50 yuan/tona ulaştı. Singapur Borsası'nda Eylül ayındaki vadeli demir madeni, %2,1 oranında artış yaşayarak 114,60 dolara çıktı. Uzmanlar, Çin'de giderek yükselen otomobil ve hafriyat makinesi satışlarının bu alana güvenin daha fazla artırdığının altını çizdi. 

İnşaat Demiri Fiyatında da Artış Görülüyor

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demirinin fiyatı Londra saati baz alındığında 01.42 itibariyle %1 artış gösterdi. Shanghai'de temel metallerin neredeyse hepsinin fiyatı, erken işlemler baz alındığında yüksek şekilde artış gösterdi. Yaşanan hu artışın, Çin'de ortaya çıkan talep değerinin güçlenmesi ve yatırımcıların tedarik endişelerinin olmasının büyük etkisi oldu. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim ayındaki vadeli nikel sözleşmesi, Filipinler'de tekrardan kısıtlı kapanma uygulanması nedeniyle, 114.450 yuan/ton fiyatından işlem gördü. Sözleşme gece yarısı itibariyle

117.220 yuana kadar çıkmıştı. Londra Metal Borsası'nda üç aylık vadeli nikel, bir önceki seansta %2,2 oranında artış göstererek kapanmasının ardından bugün itibariyle %0,1 artış yaşayarak 14.435 dolar/tondan işlem gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.