Vergi Ödemelerinin Erteleme Süresi Doluyor

Vergi Ödemelerinin Erteleme Süresi Doluyor

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının etkilemiş olduğu ve mücbir neden kapsamına giren mükelleflerin, ertelenmiş olan vergi ödemeleri 27 Temmuz Pazartesi gününün sonuna dek yatırılması gerekiyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının etkilemiş olduğu ve mücbir neden kapsamına giren mükelleflerin, ertelenmiş olan vergi ödemeleri 27 Temmuz Pazartesi gününün sonuna dek yatırılması gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Covid-19 salgınının sebep olduğu olumsuzlukların işletmeler ve vatandaşlara etkisini azaltmak için Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ni ilan etmiş ve büyük miktarda var olan ödemeleri erteledi. Böylece, Covid-19 salgınının beraberinde getirdiği olumsuzluklara karşı alınan tedbirlerden etkilenen mükelleflerin Vergi Usul Kanunu kapsamında yer alan mücbir neden hükümlerinden faydalandırılması sağlanmış oldu. Yapılan bu uygulama ile ticari, zirai ve mesleki kazançlar yönünde gelir vergisi mükellefiyetinde yer alan, salgının etkilerinden doğrudan zarar gören veya İçişleri Bakanlığınca alınmış olan tedbirler dahilinde geçici süreli faaliyetlere ara verme durumu iş yerlerinin bulunduğu sektörlerde faaliyet yapan mükellefler için mücbir neden hali ilan edildi. Böylelikle, yaklaşık olarak 2,7 milyon mükellefin Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için muhtasar ve katma değer vergisi (KDV) beyannameleri ile bazı bildirimlerin verilme zamanının yanında, bahsi geçen beyannamelere istinaden tahakkuk eden vergilere ait ödemeler her bir dönem için 6 ay ileri tarihe atılmıştı.

KDV'de Süre Doluyor

Ertelenmiş olan vergi yükümlülüklerinden bazıları için uygulanma süresi doldu. Bu duruma göre, mükelleflerin Nisan, Mayıs ve Haziran ayına ilişkin olarak muhtasar (muhtasar ve prim hizmet beyannamesi dahil) ve KDV beyanname tarihi 27 Temmuz Pazartesi gününün sonuna dek ödemesi gerekiyor. Bu beyannamelere tahakkuk eden vergilere baktığımızda ise Ekim, Kasım ve Aralık aylarının son dönemi içerisinde ödenmesi gerekiyor. Üç farklı döneme ilişkin olarak "Form Ba-Bs" bildirimlerine ait verilme süresi, imzalanması gereken e-defterlerin oluşturulması ve imzalanmasıyla aynı süre içinde Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken elektronik defter beratlarının yüklenme sürelerinin de pazartesi günü dolacağı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.