
Adana’da Yapılan Operasyonda 38 Ton 920 Kilo Kaçak Et Ele Geçirildi
Adana şehrinde yapılan ihbar üzerine polis ve zabıta ekipleri tarafından ele geçirilen 38 ton 920 kilo kaçak et, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfınca toplanmış olan kurban bağışlarından meydana geldiği iddia edildi.
Adana şehrinde yapılan ihbar üzerine polis ve zabıta ekipleri tarafından ele geçirilen 38 ton 920 kilo kaçak et, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfınca toplanmış olan kurban bağışlarından meydana geldiği iddia edildi. Piyasa fiyatı tahmini olarak 5 milyon lira değerinde olan etlerin sucuk yapılma amacıyla Kayseri’de yer alan bir et işleme fabrikasına gönderileceği öne sürüldü. Adana şehrinde yapılan ihbar sonucunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, polis ve zabıta ekipleri tarafından, Yüreğir ilçesinde yer alan Dede Korkut Mahallesi'nde bir depo içerisine operasyon yapıldı. Düzenlenen operasyonun ardından, piyasaya sürülmek amacıyla hazır şekilde bulunan tam 38 ton 920 kilo olan, kaynağının ise belli olmadığı et bulundu. İddialara göre, soğuk hava deposunun, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı lideri olan Alparslan Kuytul’a destek vermek amacıyla izinsiz gösterilere katılım yapan ve hakkında bu sebeple de iki feda işlem yapılan Selahattin G.’nin (31) kiraladığı açıklandı. Diğer taraftan ele geçirilen etlerin, vatandaşların dini değerlerini kullanarak elde edildiği, Kurban Bayramı’nın üstünden bir süre geçmesine rağmen toplanmış olan etlerin ihtiyaç sahiplerine teslim edilmediği de iddia edildi. Piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon lira olduğu açıklanan etlerin, sucuk yapmak amacıyla Kayseri’de bulunan bir et işleme fabrikasına gönderileceği öne sürüldü. Geride kalan aylar içinde de Selahattin G.’ye ait olduğu iddia edilen başka bir depo içerisinde de bin 800 ton ağırlığında kaçak etin ele geçirildiği ifade edildi. Görevliler ele geçirilen bu etlere el koydu.
Etler Ekipler Tarafından Toprağa Gömülerek İmha Edildi
Ele geçirilen etlerin toprağa gömüldüğü ve imha edildiği belirtilirken, depo sahibi olan Selahattin G.’ye yaklaşık olarak 50 bin lira değerinde idari para cezası verildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 27 Şubat 2018 tarihinde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler arasında bu vakfın kurucu başkanı olan Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 5 şüpheli şahıs tutuklanmıştı. Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak yönetmek, özel belgede sahtecilik yapmak, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi amacıyla dolandırıcılık faaliyeti, kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması amacıyla dolandırıcılık, mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek suçları kapsamında 45 şüpheli şahıs hakkında 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası uygulamak için dava açılmış, tutuklu sanık olan Alparslan Kuytul, 5 Aralık 2019 tarihinde tahliye olmuştu. Sanık kişilerin ise yargılanma süreci devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.