
AK Partili Mehmet Emin Akbaşoğlu'ndan Emeklilikte Yaşa Takılanlar açıklaması! EYT çıkacak mı?
AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın durumu hakkında yapılan çalışmaların sonuçlanması durumunda mecliste görüşüleceğini kaydetti.
Hükümetin çalışma yapıldığını ifade ettiği EYT konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından çalışma yapılmadığına ilişkin açıklamanın ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu'ndan çalışma yapıldığına dair açıklama geldi.
Mecliste düzenlenen basın toplantısında EYT hakkında konuşan Mehmet Emin Akbaşoğlu şunları söyledi:
"3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis'e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT'lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis'in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır."
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: EYT İLE İLGİLİ ÇALIŞMA BULUNMAMAKTADIR
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından EYT hakkında yapılan açıklamada," Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberler e ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" ifadelerine yer verilmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.