
Bilim insanlarından koronavirüs ile ilgili sevindiren açıklama!
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılarak can kayıplarına sebep olan koronavirüs salgınında ülkelerden gelen vaka ve ölüm sayıları korku yaratmaya devam ederken bilim insanlarının yaptığı açıklama dünyaya umut oldu.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı dünya genelinde 25 milyon 917 bini aşarken koronavirüs kaynaklı can kaybı sayısının ise 861 bin 514'e yükseldi.
Dünya genelinde koronavirüs kaynaklı peş peşe gelen ölüm haberleri korkuya, ikinci dalga ise ise umudu kaybetmeye neden olurken bilim insanlarının yaptığı bir açıklama sevinç yarattı. İzlanda'da yapılan bir araştırma yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşanan ölümler dolayısıyla yitirilen umutları yeniden artırdı.
BİLİM İNSANLARINDAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA
İzlanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili 30 binden fazla kişi üzerinde yapılan araştırma, antikorların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisinin ardından en az 4 ay koruyuculuk sağladığını otaya çıkardı.
deCODE Genetics'in yaptığı araştırmada, İzlanda'da koronavirüs testi yapılan 30 binden fazla kişi incelemeye alındı.
deCODE Genetics'in araştırmasına hastaneler, üniversiteler ve sağlık çalışanları tarafından destek verildi. Araştırmada, vatandaşlarda koronavirüsle savaşmak için oluşan antikorların, teşhis sonrası en az 4 ay boyunca tükenmediği görüldü.
Harvard Üniversitesi ve ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri uzmanları tarafından araştırmanın bulgularının yayımlandığı "New England Journal of Medicine" dergisine açıklama yapıldı. Bilim insanları çalışmanın "doğal enfeksiyonda olduğu gibi aşının uzun süreli antikor üretilmesini teşvik etmesi halinde bunun, öngörülemez ve çok bulaşıcı yeni tip koronavirüse karşı kazanılacak bağışıklığın çabuk sona ermeyeceği ümidini doğurduğu" değerlendirmesini yaptı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında en büyük gizemlerden biri, koronavirüse yakalanmanın gelecekteki bir enfeksiyona karşı koruyucu etkisinin olup olmayacağı ve bunun ne kadar devam edeceği. Konuya ilişkin daha önce yapılan çalışmalarda, koronavirüse karşı oluşan antikorların çok çabuk kaybolduğu izlenimi uyanmıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.