
Lübnan’da halk sokaklara çıktı
Lübnan'ın başkenti olan Beyrut'ta ortaya çıkan patlamadan sonra sayısı binleri aşan kişi sokaklara çıktı. Beyrut'un merkezinde yer alan Şehitler Meydanında bir araya toplanan protestocular patlamadan sorumlu olduğunu iddia ettikleri yöneticilere karşı
Lübnan'ın başkenti olan Beyrut'ta ortaya çıkan patlamadan sonra sayısı binleri aşan kişi sokaklara çıktı. Beyrut'un merkezinde yer alan Şehitler Meydanında bir araya toplanan protestocular patlamadan sorumlu olduğunu iddia ettikleri yöneticilere karşı sloganlar atmaya başladı. Protestocular, parlamento binasının önüne gelerek binaya gireceklerini ve bütün siyasetçileri koltuklarından indireceklerini ifade ettiler. Güvenlik güçleri parlamento binası çevresinde kurduğu barikatı aşmak isteyen protestoculara gaz bombası ile müdahale etti ve bunun sonucunda da bazı protestocular yaralandı. Uzun süre devam eden ekonomik kriz sebebiyle Lübnan'da, Beyrut'ta son yaşanan patlamadan sonra ülkenin en önemli limanı olma özelliğini taşıyan Beyrut Limanının yok olmasıyla ülkedeki ekonomik durum daha da kötü bir hale geldi.
Patlamadan Sonra 4 Milletvekili İstifa Etti
Lübnan'ın Beyrut Limanı'nda yaşanan patlamadan sonra 4 milletvekili görevlerinden görevlerini bıraktı. Hristiyan Ketaib Partisi Genel Başkanı Sami Cemayel, Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos tarifine yaşanan patlamanın ardından vefat eden partinin Genel Sekreteri Nazar Nacaryan'ın cenazesine katıldı. Cemayel burada yapmış olduğu açıklama ile kendisi ve partisinde bulunan diğer milletvekilleri Nedim Cemayel ve İlyas Hankeş'in milletvekilliği görevinden ayrıldığını ilan etti. Genel Başkan Cemayel, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a karşı olarak, 4 Ağustos 2020 tarihinde kendisinin temsil ettiği eski Lübnan'ın enkazı üstünde yeni bir Lübnan'ın ortaya çıkacağını söyledi. Lübnan'ın yalan ve etiketleme olayından kurtulmasını sağlayacaklarını dile getiren Cemayel, görmek istedikleri Lübnan adına savaşacaklarını, kendilerini kimsenin bölmesine izin vermeyeceklerini, halk olarak tek çatı altında olduklarını ve silkelenerek bu durumu değiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.