
Malatya'da 4.7 büyüklüğünde deprem!
AFAD, Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 11.27'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Şiddetli depremde can ve mal kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin henüz bir bilgi aktarılmadı.
İzmir depreminin ardından bu kez Malatya'da büyüklüğü 4.7'lik deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) resmi hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ''Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 11.27'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz'' bilgisini paylaştı.
BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
Depreme ilişkin son dakika açıklamalarda bulunan Malatya Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan," Depremi şiddetli şekilde hissettik. Can kaybı ile ilgili bilgi gelmedi. Olumsuz bir haber gelmedi. Muhtarlarla iletişim halindeyiz. Bize intikal eden olumsuz bir şey olmadığını ifade etmek istiyoruz" dedi. Selahattin Gürkan, "Deprem anında toplantı halindeydim, aşağı yukarı 10 saniye süren bir deprem oldu. Katlardaki belediye personeli depremi daha şiddetli hissettiklerini ifade ettiler. Şiddetli hissettim. " dedi.
KOMŞU ŞEHİRDE DE HİSSEDİLDİ
Malatya'da yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Elazığ'da da hissedildi. Kentte evleri sallayan deprem vatandaşları sokağa döktü.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.