
Prof. Dr. Naci Görür'den flaş açıklama: İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem olacak
Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesindeki iki fayın kırılması sonucunda İstanbul'da 7,6 büyüklüğünde deprem olacağını kaydetti.
Uzmanların üstüne basa basa uyardığı İstanbul'da meydana gelecek olan depreme ilişkin olarak Jeolog Prof. Dr. Naci Görür değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu depreme ilişkin olasılıklar hakkında konuşan Görür, son yapılan araştırmalara göre Marmara bölgesinde iki fay kolunun kilitlendiğini söyledi. Fayların Kumburgaz fay kolu ve Adaların güneyindeki fay kolu olduğunu ifade eden Görür, bu iki kol üzerinde ciddi bir deprem olmadığını ifade ederek," Ufak depremler oluyor bu da bizim klik dediğimiz daha yavaş kaymaların sonucu olan küçük depremler. Bunlar da kilitli fay kısmını etkiliyor. Belirli anlamda da stres değişimine neden oluyor. Bu da bizi endişelendiriyor." dedi.
7'NİN ÜZERİNDE İKİ FARKLI DEPREM OLACAK
Araştırmacıların söz konusu iki faydan birinin kırılması sonucu minimum 7,2 büyüklüğünde deprem olacağını beklediğini ifade eden Görür," Özellikle Kumburgaz kolunun yani Silivri açıkları ile Yeşilköy açıklarına uzanan 65 kilometrelik fayın kırılmasıyla en az 7.2 büyüklüğünde bir deprem olacağını ama Adaların güneyinden geçen fay hattı kırılırsa en fazla 7 büyüklüğünde deprem olacağını düşünüyoruz. Ancak her ikisinin birden kırılma olasılığı var. Ya aynı zamanda ya da belirli bir zaman aralığından sonra kırılma olasılığı var. İkisi birden kırılırsa İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem olacak. Farklı zamanlarda olursa kısa zaman içerisinde 7'nin üzerinde iki farklı deprem olacak demektir. Bunun örneği 1766 yılında olmuştur. 1766 yılında 3 ay arayla 2 tane 7'nin üzerinde deprem meydana gelmiş. Dolayısıyla Marmara'daki durum deprem yönünden endişe vericidir" ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.