DSÖ'den korkutan açıklama, Çin'de yeni virüs ortaya çıktı, Kovid-19'dan daha ölümcül!

DSÖ'den korkutan açıklama, Çin'de yeni virüs ortaya çıktı, Kovid-19'dan daha ölümcül!

Dünya sağlık örgütü, DSÖ' den korkutan açıklama. Çind'e domuz gribi olarak bilinen H1N1 influenza salgınları, Kovid-19'dan daha ölümcül, yeni tip domuz gribi virüsünün tespit edildiğini duyurarak, yetkilileri acil olarak uyadı.

Dünya koronavirüs ile mücadele ederken, Dünya sağlık örgütünden yapılan yeni açıklamyla adeta şoku yaşıyor. DSÖ Çin'de kovid -19 dan daha tehlklei yeni bir virüsün tesbit edildiğini ve bu virüsün kornavirüsden daha ölümcül olduğunu belirterek, dünyadaki tüm yetkilileri daha dikkatli ve daha tedbirli davranılması konusnda acil uyarılarda bulundu.

Çin'de yeni virüs ortaya çıktı! Kovid-19'dan daha ölümcül! DSÖ'den kritik açıklama


Son yıllarda özellikle sonbahar ve kış aylarında hem alerjik ve soğuk algınlığı ile  dahada etkili olan bu ölümcül hastalıklar insanları tedirgin etmeye devam ediyor.  bir çok insanın yaşamnı yitirdiği ve hala daha bir türlü kontrol altına alınamayan kovid -19 salgın hastalığı etkisini kaybetmeden Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ortaya çıktığı Çin'de bilim insanları yeni tür domuz gribi tespit edildiğini açıkladı. Küresel salgın riski bulunan virüs domuzlarda görülse de insanlara bulaşabiliyor. Konu ile alakalı çinden gelen bu haber üzerine DSÖ sözcüsü Christian Lindmeier'dan acil bir açıklama geldi. Domuz gribi olarak bilinen H1N1 influenza salgınları, Kovid-19'dan daha ölümcül.denilerek daha dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

1.jpg

Çin'de başlayan SARS benzeri yeni tip koronavirüs salgınından sonra bir başka ölümcül virüs ortaya çıktı.
 

Çinli bilim insanlarını yaptığı açıklamaya göre, Yeni nesil H1N1 influenzanın domuzlar tarafından taşındığı ancak insanlara bulaşabileceği aktarıldı.bilim adamları ve  Araştırmacılar virüsün hızlıca mutasyona uğrayıp yeni bir pandemi (küresel salgın) riski oluşturmasından endişe edildiğini belirterek bu son durumun dahada kaygı verici olduğunu açıkladar..

Bilim insanları yeni tespit edilen virüs nedeniyle domuz yetiştiriciliği ve mezbahaları alanlarında çalışanların yakından takip edilmesi tavsiyesinde bulundu.

    DSÖ'DEN AÇIKLAMA

 Çin bilim insanlarının açıklamasından sonra Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Christian Lindmeier, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü Çinli bilim insanlarının yeni çalışmasını "dikkatlice okuyacaklarını" söyledi. Sözcü "gardımızı indiremeyiz" ifadelerini kullandı.

DÜNYADA BU GÜNE KADAR ORTAYA ÇIKAN BULAŞICI HASTALIKLAR

2.jpg

2009'DAKİ MEKSİKA SALGINI

En son 2009 yılında Meksika'da domuz gribi salgınına rastlanmıştı.ve tüm dünyaya hızla yayılmıştı.korkulanın aksine Salgın ilk tahminlerden daha az ölümcül çıkmıştı ancak Çinli araştırmacılar yeni tespit edilen influeanza virüsünün öncekilere göre daha "kötü daha tehlikeli ve daha ölümcül"olduğuna dikkat çekti.

Bilimsel olarak G4 EA H1N1 adı verilen virüsün bulaştığı insanlar şimdilik geleneksel grip aşılarıyla tedavi edilemiyor. Araştırmacılar ihtiyaca göre var olan aşıların ve ilaçların tedaviye göre değiştirilebileceğini umuyor.

INFLUENZA SALGINLARI DAHA YAYGIN

Domuz gribi olarak bilinen H1N1 influenza salgınları Kovid-19 daha ölümcül. Şimdiye kadar dünya üzerinde milyonlarca insan H1N1'in farklı türleri nedeniyle yaşamlarını yitirmelerine neden oldu.

Tarihte İspanyol Gribi olarak bilinen 1912-1920 influenza salgınına sebep olan virüsün türü de H1N1'di.

Resmi rakamlar tutarlılık göstermese de 500 milyondan fazla insanın etkilendiği salgında 20 ila 50 milyon arasında insanın öldüğü tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.