
Gut Hastalığı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?
Gut hastalığı, tedavisi bittikten sonra yine tekrar etme özelliği olan bir hastalık türüdür. Kesin olarak bir tedavisi bulunmayan bu hastalığın bu yönü sebebiyle sadece geçici olarak tedavi yapılmasına olanak veriyor.
Gut hastalığı, tedavisi bittikten sonra yine tekrar etme özelliği olan bir hastalık türüdür. Kesin olarak bir tedavisi bulunmayan bu hastalığın bu yönü sebebiyle sadece geçici olarak tedavi yapılmasına olanak veriyor. Gut hastalığı genel olarak kilolu olanlara, 50-65 yaş arası kişilerde, yüksek tansiyonu olan, kronik böbrek hastalığı bulunan ve şeker hastalığı olan kişilerde daha fazla oranda görülmektedir. Kadınların menopoz oluşundan sonra ortaya çıkma ihtimali vardır. Kalıtsal şekilde de gut hastalığı oluşabilir. Ürik asidin böbreklere zarar vermesi veya ürik asidin artmasına etkisi olan nedenler ile birikmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Böbrekleri hasta olan kişilerde ve idrar söktürücü ilaç kullananlarda daha fazla oranda görülme ihtimali vardır. Gut hastalığı tanısı kanda bulunan ürik asit oranının belirlenmesi sonucunda tespit edilir. Fakat bu durum tam olarak yeterli bir tanının olduğunu doğrulamayabilir. Bu sebeple şişmiş ve ağrısı olan parmak üzerinden sıvı alınarak içerisindeki ürik asit kristallerinin yüksekliği ile tanı kesin olarak konulur.
Gut Hastalığı Nasıl Geçer?
Gut hastalığı, kesin bir tedavisi mevcut olmayan romatizmal bir hastalık olarak biliniyor. Kimi zamanlarda ortaya çıkması ve atakların düşürülmesi adına ilaç tedavisi uygulanır. Kan içinde ve dokularda ürik asit yüksekliğinin düşürülmesine yardımcı olmak amacıyla ilaç takviyesi yapılır. Bol bol su tüketmek, fazla kiloları vermek, ayağa buz dolu torba koyup kompres işlemi uygulamak şişi indirmek ve ağrının azaltılması adına fayda sağlar. Devam eden ağrıların geçmesi maksadıyla kimi zamanlara enjeksiyon yapılabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.