
Koronavirüsün ortaya çıkan sonuçları erkekleri sarstı: Kısırlık ve iktidarsızlığa neden oluyor!
Tüm dünyayı etkisi altına alan yer alan yeni tip koronavirüsün yeni etkileri ortaya çıktı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta, hastalığın erkekler üzerinde iktidarsızlık ve kısırlığa neden olduğunu belirtti.
Akseniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta tarafından yapılan açıklamada, koronavirüsün hayati organların yanı sıra üreme ve genital organlarda da etkisinin olup olmadığına dair araştırmaların uzun süredir devam ettiği, bu araştırmalar sonucunda ölümlü ve kalıcı ağır hasarların yanı sıra kısırlık ve iktidarsızlığa da neden olduğu belirtildi.
ERKEKLERDE KISIRLIK VE İKTİDARSIZLIK, KADINLARDA ERKEN DOĞUM
Konuyla alakalı farklı dillerde yayımlanmış 50 civarı inceleme olduğunu söyleyen Prof. Dr. Usta, bu yayınlarda virüsün, testisleri hedef olarak seçtiğinin ve bu nedenle birtakım yıkımlara ve sperm üzerinde olumsuz etkilere sebep olduğunun belirtildiğini ifade etti. Bunun sonucunda hastalığı geçiren bazı kişilerde bir süre sonra sperm üretiminde ve sperm sayı ile hareketinde azalma olabileceğini vurgulayan Usta, kadınlarda ise virüsün erken doğımlara sebep olabileceğini anlattı.
CİNSEL İLAÇLARIN SATIŞINDA AZALMA SÖZ KONUSU
Testisin tek işlevinin sperm üretmen olmadığının altını çizen Prof. Dr. Usta, bu organın aynı zamanda erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron da salgıladığını, bu sebeple organın zarar görmesi durumunda erkekte cinsel istek ve libidonun azalacağını belirtti.
Koronavirüse yakalanan kişilerin cinsel ilişki sayılarında da azalma olduğunu belirten Usta, cinsel ilişkiye fayda sağlayan ilaçların satışında da yüzde 30lara varan azalmanın söz konusu olduğunu, tüm bunlar birlikte ele alındığında insanların psikolojik ve duygu durumlarının da zedelenmesinden kaynaklanan sonuçlarla değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.