
Rusya'nın koronavirüs aşı adayı o ülkede denenecek
Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşı adayı (Sputnik V) ile ilgili basın mensuplarına konuştu. Rodriguez, Rusya'nın Sputnik V'nin 3. faz deneyleri için ülkeye ulaştığını söyledi.
Rusya'nın geliştirdiği "Sputnik V" adlı koronavirüs aşısına ilişkin Caracas'taki Simon Bolivar Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez,"Ülkemiz için tarihi bir an, Venezuela, Amerika kıtasında Rus aşısının deneneceği ilk ülke oldu." dedi.
"ÜLKEMİZ İÇİM TARİHİ BİR AN"
Rodriguez, konuşmasını "Ülkemiz için tarihi bir an, Venezuela, Amerika kıtasında Rus aşısının deneneceği ilk ülke oldu. Bu durum, Venezuela'nın Rusya ile kurduğu daimi temas ve iş birliğinin sonucudur." diyerek sürdürdü.
Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez'in bu açıklaması sonrası Sputnik V ile ilhili bir açıklamada Sağlık Bakanı Carlos Alvarado'dan geldi.
Birkaç gün içinde Sputnik V'nin 2 bin kişi üzerinde deneneceğini ifade eden Alvarado, başarılı bir sonuç alınması halinde aşının Venezuela'da üretileceğini belirtti.
KORONAVİRÜS, VENEZUELA'DA 635 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos Salı günü yaptığı açıklamada, Sputnik V'nin erken aşamadaki klinik denemelerde kaydettiği olumlu sonuçların ardından "aşı" olarak tescillendiğini ve yaygın kullanımına başlanacağını belirtmişti.
Çin' Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılarak ölümlere neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Venezuela'da 635 kişi hayatını kaybetmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.