Millet İttifakı'nda çatlak! Demokrat Parti, HDP nedeniyle ittifaktan ayrılıyor

Millet İttifakı'nda çatlak! Demokrat Parti, HDP nedeniyle ittifaktan ayrılıyor

Millet İttifakı içerisinde yer alan Demokrat Parti'nin ittifaktan ayrılacağı, kendi belirlediği milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı ile seçimlere gireceği ifade edildi.

Türkiye siyasetinde yapılan ittifaklar son seçimlerden bu yana büyük önem taşıyor. Bir tarafta AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı, diğer tarafta ise CHP, İYİ Parti, DP, Saadet Partisi'nden oluşan Millet İttifakı bulunuyor. Her ne kadar adı zikredilmese de HDP'nin Millet İttifakı'na destek verdiği biliniyor. Bu durum Millet İttifakı'ndan çatlağa neden olacak gibi görünüyor. 

HDP'nin 2023 seçimlerinde ittifaka vereceği destekten rahatsız olan Demokrat Parti'nin ittifaktan ayrılacağı iddia edildi. Bu kapsamda Demokrat Partililerin, Diyarbakır'da HDP İl Binası önünde çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını ifade eden aileleri ziyaret edeceği ve destek olacağı belirtildi.

DEMOKRAT PARTİ, SAADET PARTİSİNİ ZİYARET ETMİŞTİ

Öte yandan Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı içerisinde yer alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmüştü. Uysal görüşmeye ilişkin olarak," Geçmişte 24 Haziran seçimlerinde Saadet Partisiyle aynı ittifak içerisinde bulunduk. Kendi fikirlerimizi farklılıklar olmakla beraber medeni bir şekilde milletimizin önüne koyma imkanı bulduk. " dedi.

"Önümüzdeki süreçte de bu ziyaretler dolayısıyla Türkiye'nin makulleşmesine hizmet etmek noktasında bir ortak anlayış birlikteliğimiz var." diyen Uysal şunları kaydetmişti:

" Ümit ederiz sadece bizlerin değil ama diğer önemli siyasi aktör ve paydaşlar da bu makul tutum içerisinde bir tavır sergilerler ki bugünkü kutuplaşmanın ülkeye hiçbir fayda getirmediğini hepimiz biliyoruz" diye konuştu. Kaynak: Millet İttifakı'nda çatlak! Demokrat Parti seçimlere tek başına girecek "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.