NASA Göktaşı Konusunda Uyarılarda Bulundu

NASA Göktaşı Konusunda Uyarılarda Bulundu

NASA’dan bu konu hakkında yapılan açıklamaya baktığımızda 2020ND diye bilinen ve saatte 48 bin km hıza sahip bu göktaşı gezegenimize en yakın mesafesini 24 Temmuz tarihinde yapacak.

Dünya dışı gezegenlerde sürekli olarak yeni çalışmalar yaparak karşımıza çıkan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), potansiyel konuda oldukça tehlikeli olarak görülen bir göktaşının gezegenimize doğru geldiğini ve yakın bir noktadan geçeceğini aktardı.

NASA’dan bu komu hakkında yapılan açıklamaya baktığımızda 2020ND diye bilinen ve saatte 48 bin km hıza sahip bu göktaşı gezegenimize en yakın mesafesini 24 Temmuz tarihinde yapacak.170 metre büyüklüğe sahip olan bu göktaşının Dünya'nın tahmini olarak 0,034 astronomik birim olarak yakın mesafeden geçeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. 1 astronomik birim 149 milyon 599 bin kilometreye denk geliyor. 

Akıllarda var olan soru ise gezegenimizin olası bir asteroid çarpması yaşaması durumunda bu duruma hangi oranda hazırlıklı olduğu. Hollywood filmlerinde yer alan en popüler konular arasında bulunan bu senaryoya cevap ise NASA tarafından geldi. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, NASA bu konuda yaptığı açıklamada, bu tarz bir olayda geleceğimiz oldukça karanlık görünüyor. 

Dr Joseph Nuth Çözüm Önerisi Sundu

Gezegenimizin göktaşı çarpması olayına karşı hazırlıklı olmadığı uyarısını yapan NASA personeli Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union'ın toplantısı esnasında yapmış olduğu konuşma içinde sürpriz bir asteroide müdahale edebilecek zamanın olmayabileceğini vurguladı. 

En büyük problemin kaynağı olan insanlığı böyle bir olay karşısında ne yapacağına dair kesin olan bir yol haritasının olmadığını dile getiren Nuth, bu noktada bir riskin aniden olabileceğinin altını çizmiş ve bir de öneri yaparak konuşmasına eklenmişti. Nuth'a göre, bu olayda var olan riskin ortadan kalkmasının en güzel yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpma riski olan asteroidleri incelemek amacıyla bir araç göndermektir.

Yeterli ödenek ayrılırsa bu aracın bir sene içinde aktif olarak göreve başlayabileceğini ifade eden Nuth, söz konusu olan bu aracın gezegenimize çarpması muhtemel olan asteroidleri durdurabilecek düzeyde de olacağını aktarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.