Toshiba bilgisayar departmanı için kritik bir adım attı

Toshiba bilgisayar departmanı için kritik bir adım attı

Bilgisayar üreticilerine baktığımız zaman, aklımıza bir sürü marka gelmektedir. Son dönemlerde bu sektörde etkinliği düşse de, bir dönemler bu sektöre damgasını vuran Toshiba‘da bu üreticiler arasında yer alıyordu.

Bilgisayar üreticilerine baktığımız zaman, aklımıza bir sürü marka gelmektedir. Son dönemlerde bu sektörde etkinliği düşse de, bir dönemler bu sektöre damgasını vuran Toshiba‘da bu üreticiler arasında yer alıyordu. Fakat giderek küçülen bilgisayar pazarı ve meydana gelen bazı muhasebe skandalları nedeniyle Toshiba, 2018 senesinden bu yana bilgisayar üretimi yapmadı. Son gelişmeye göre, Toshiba bilgisayar departmanı konusunda kritik bir karara imza attı. Toshiba hisselerinin büyük kısmı, geride kalan yıllarda Sharp‘a satılarak şirket küçülmeye gitmişti. Geçen günler itibariyle gelen TikTok yasağı ile beraber CIA, düzenlemiş olduğu raporu yayınladı. Rapor, ABD hükümetinin sıkıntıya girmesine sebep olabilir. 1985 senesinde T1100 ismiyle tanınan ilk dizüstü bilgisayarı üreten Toshiba, son dönemlerde oldukça zor günler geçiriyor. 21 Temmuz 2015 tarihinde Toshiba CEO’su Hisao Tanaka, muhasebe skandalı nedeniyle şirketten istifa etmişti. Yaşanan skandalın içinde Tanaka ile birlikte şirketin iki eski CEO‘suda yer alırken, toplamda 1.2 milyar dolar değerinde olan para şirketten dışarı sızdırıldı. Bu skandalın ayrıntıları, bağımsız olan soruşturma heyetinin muhasebedeki uygunsuz davranışları ayrıntılı şekilde anlatan bir rapor paylaşması ile beraber gün yüzüne çıkmıştı. Yaklaşık olarak 7 yıl boyunca süren kara para aklama skandalı, firmanın bir ayağının çukura batmasına sebebiyet verdi. Özellikle bu skandala dek firmanın mali durumu iyi sayılırdı.

Toshiba 200 Binden Fazla İstihdam Sağlıyordu

31 Mart 2015 tarihinde biten mali yıl içinde 63 milyar dolarlık satış yapan firma, Dünyadaki 200 binden fazla kişiye istihdam imkanı veriyordu. Toshiba bilgisayar departmanı konusunda da yolun sonu görünüyor. 2018 senesinde yüzde 80.1’lik kısmını hissesini Sharp’a satan firma, geriye kalan kısmını da sattı. Foxconn’un alt firması olarak yoluna bakan Sharp, Toshiba’da yer alan bilgisayar haklarını da aldı. Sharp ise, almış olduğu hisseler ile beraber bilgisayar pazarına tekrardan giriş yapmak istiyor. Bütün hisselerin satılmasıyla beraber, resmi olarak Toshiba adına da yolun sonuna gelinmiş olundu. Toshiba bilgisayar departmanından başka, NAND belleklerin üretimi sorumlusu olan Toshiba bellek departmanı konusunda da Kioxia bünyesinin himayesine girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.