
Türkiye'deki Oyun Yapımcılarına 10 Yılda 426,7 Milyon Lira Destek Verildi
Son dönemlerde bazı Türk oyun firmasının yurt dışında faaliyet yapan şirketlere satışının yapılması ya da bu sektördeki ifadeyle ‘Exit’ edilmesi bu alanda var olan başarının gözler önüne serilmesini sağlıyor.
Son dönemlerde bazı Türk oyun firmasının yurt dışında faaliyet yapan şirketlere satışının yapılması ya da bu sektördeki ifadeyle ‘Exit’ edilmesi bu alanda var olan başarının gözler önüne serilmesini sağlıyor. Bununla beraber oyun geliştirme alanında son dönemlerde girişimcilere verilen desteğe ait bilgiler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oyun sektöründe faaliyet gösteren yerli yapımcılara geride kalan 10 sene içerisinde 426,7 milyon lira destek verildiğini duyurdu. Oyun sektöründe çalışmalarını yapan yerli şirketlerin kişi başına düşen gelirine baktığımız zaman1,7 milyon dolar düzeyine çıktığı görülüyor.
Pandemi Mobil Oyun Sektöründe Artışa Sebep Oldu
Bütün dünyayı saran koronavirüs pandemisinin en olumlu olarak etkisinin görüldüğü sektörlerden birisi de hiç kuşku yok ki mobil oyun sektörü oldu. Sokağa çıkma yasağının uygulanması ile birlikte evden çıkamayan insanlar, boş zamanlarında büyük oranda mobil oyunlara yöneldi ve vakitlerini büyük bölümünü bu alanda harcadı. App Annie'nin yapmış olduğu araştırmaya, 2020 yılının ikinci çeyreği içerisinde iOS ve Google Play üzerinden indirilen mobil oyun sayısının 14 milyara ulaştığı açıklandı. AdColony ile Global Web Index tarafından paylaşılan Küresel Mobil Oyun Araştırması 2020 raporuna bakıldığında, ülkemizdeki yetişkin insanların yüzde 79'luk oranı mobil oyun oynuyor. Bahsi geçen araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’de mobil oyun oynayanların en azla sevdiği oyun türü ise yüzde 49,2 oranında Aksiyon ve Macera olduğu görülüyor. Diğer taraftan ikinci sırada, yüzde 46,2 oran ile Puzzle ve üçüncü sırada da yüzde 45,7 oranında Yarış türündeki oyunlar izliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.