Bayburt’ta pozitif vakaların bulunduğu ikametler karantinaya alındı kapılara şeritler çekildi
Bayburt'ta son dönemde koronavirüs vakalarının tehlikeli bir seviyede artış göstermesi sonucu, Korona tedbirleri kapsamında polisler pozitif vakaların belirlendiği ikametleri karantinaya alarak, evlerin kapıları şeritlerle kapatıldı.
Son dönemlerde koronavirüs vakalarında tehlikeli bir şekilde hızlı bir artışın görülmesiyle, koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde denetimlerin dahada çok artırılarak, bir dizi yasakların kısıtlamaların gündeme geldiği ve denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi.
Bu kapsamda koronavirüs vakalarının tehlikeli ve hızlı bir şekilde artığı illerden birinin de Bayburt olduğu belirtiliyor. Bayburt'ta her ilde olduğu gibi büyük şehirlerdeki insanların yaz tatili için gelmesi ve artan nufus yoğunluğu ile birlikte eş dost ziyaretlerinde kurallara uyulmadığı ve bu nedenle bayburtta vakaların hızla artığı belirtiliyor.
Bu gelişmeler üzerine Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, koronavirüsle mücadele kapsamında önlemleri artırarak denetimleri sıklaştırdı.
TEST SONUCU POZİTİF ÇIKAN EVLER İŞARETLENEREK KAPILARA ŞERİTLER ÇEKİLDİ
Bayburt emniyet müdürlüğüne bağlı Polisler ekipleri, test sonucu pozitif çıkan kişilerin evlerine şerit çekerek, eve giriş ve çıkışları durdurdurarak vatandaşları kurallara titizlikle uymaları yönünde uyarıldı.
Tedbirler konusunda gerekli hatırlatmaları ve uyarıları yapan polisler, çekilen şeridin koparılmamasını, evden çıkılmamasını,evlere hizç bir ziyaretci ve misafir kabül edilmemesi, ihtiyaç halinde de vatandaşın ihtiyacının yine polisler tarafından karşılanabileceğini söyledi.
Mehmet Ceyhan açıkladı! Kovid-19 çocuklarda diyabete yol açıyor
Öte yandan, filyasyon hizmetinin yanı sıra düğün organizasyonlarında da denetimlerini sürdüren polisler, vatandaşı sosyal mesafe ve maske konusunda uyardı. Polisler, düğünde sosyal mesafenin hiçe sayıldığı halay gibi oyunların oynanması konusunda vatandaşın hassas davranması gerektiğini vurguladı.
DSÖ'den korkutan açıklama, Çin'de yeni virüs ortaya çıktı, Kovid-19'dan daha ölümcül!
Masalarda yakın oturulmaması ve sosyal mesafenin en az 1,5 metre olmasını vatandaşa söyleyen polisler, maskenin takılması, kalabalık ortamlarda çıkarılmaması konusunda uyarılarda bulundu.
Ayrıca polisler Bayburt'tan diğer büyük şehirlere geri dönecek vatandaşların aynı tedbirler kapsamında gittikleri yerde evlerinde bir süre kalmalarını, evlerine ziyaretci ve misafir kabül edilmemesi yönünde sık sık uyarıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.