Gaziantep SANKO Hastanesi'nde patlama: 9 ölü

Gaziantep SANKO Hastanesi'nde patlama: 9 ölü

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan özel bir hastanenin Kovid-19 yoğun bakım servisinde, oksijen tüpünün patlaması sonucu yangın çıktı. Olayda, 20 kişilik serviste tedavi altında olan 19 kişiden 9'u hayatını kaybetti.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan Sani Konukoğlu Üniversitesi Hastanesi'nde, Kovid-19 yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangında, tedavi gören hastalardan 9'u hayatını kaybetti. 

YANGIN KISA SÜREDE SÖNDÜRÜLDÜ ANCAK...

Hastane yetkililerinin yaptığı açıklamada, yeni tip koronabirüs yoğun bakım ünitesinde, sabaha karşı meydana gelen ve yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan bir patlamanın akabinde yangın çıktığı belirtildi.  Hastane personelinin duruma ilk müdahalesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin çabalarıyla kısa sürede kontrol altına alınan yangın sonucu, 20 kişi kapasiteli yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekte olan 8 ve başka bir hastaneye nakli sırasında da 1 kişi olmak üzere toplamda 9 vatndaşımız hayatını kaybetti. 

Gaziantep SANKO Hastanesi'nde patlama: 9 ölü

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA HAYATINI KAYBEDENLER ARASINDA

Yangında ölenlerden 64 yaşındaki Ali Saffet Kanpolat'ın Nizip Sekili eski Belediye Başkanı olduğu öğrenildi. Hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri şöyle:

Mehmet Reşit Saydanoğlu (75), Fethiye Kırca (78), Naciye Ulukütük (56), Abdi Hamzaoğlu (68), Elif Akgül (85), Ökkaş Akbulut (69), Kahraman Taş (71) ve Ali Saffet Kanpolat (64) hayatlarını kaybetti. Bir kişinin ismi ise henüz öğrenilemedi.

Gaziantep SANKO Hastanesi'nde patlama: 9 ölü

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürmekte olan diğer 10 hastanın, yoğun bakımı uygun olan diğer hastanelere sevk edildiği belirtilirken konuya ilişkin olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı. 

Gaziantep SANKO Hastanesi'nde patlama: 9 ölü

VALİLİK AÇIKLADI: YARALI BULUNMAMAKTADIR

Gaziantep Valiliği yetkilileri tarafından olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada," Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yoğun bakım servisinde saat 04.45’te oksijen verilen solunum cihazının patlaması sonucu yangın meydana gelmiştir. Olayın ardından 20 kişilik yoğun bakım servisinde yatan toplam 19 hastadan 8’i hayatını kaybetmiş, 11 hasta çevredeki diğer hastanelere nakledilmiştir. Olayda yangın kaynaklı yaralı bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.