Kabe fotoğrafını yere seren sanıklardan ikisi tutuklandı!

Kabe fotoğrafını yere seren sanıklardan ikisi tutuklandı!

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının LGBT bayrağı ile birleştirildiği görseli yere serilmesi olayına ilişkin İstanbul Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının LGBTİ bayrağıyla birleştirilmiş görselinin yere serilmesi olayına ilişkin İStaanbul Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 2'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. 

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VE ALENEN AŞAĞILAMA'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerince, soruşturmaya yönelik yapılan açıklamada, şüphelilerin, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildiüi belirtildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan şüphelilerden 2'si, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan tutuklanırken diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgisi bulunduğu düşünülen iki kişinin yakalanmasına ilişkin çalışmalar devam ederken görselin oluşturulmasına yönelik olarak da örgütsel dokümanla ilgili ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Kabe fotoğrafını yere seren sanıklardan ikisi tutuklandı!

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü önünde bir grup öğrenci, üzerinde LGBTİ bayrağı da bulunan Kabe fotoğrafı yere serildi. Konuya ilişkin ilk açıklama üniversitenin rektörlüğünden yapılırken olayın sorumlusu olduğu düşünülen kişiler hakkında soruşturma başladığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesi olayı ile ilgili olarak halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçundan dolayı re'sen soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.