Müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla yargılanan şeyhin ifadesi ortaya çıktı

Müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla yargılanan şeyhin ifadesi ortaya çıktı

Uşşaki tarikatının şeyhi Fatih Nurullah ismiyle bilinen Eyyüp Fatih Şağban, müridinin çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında, çocuğu öptüğünü kabul etmesinin ardından bunu dede şefkatiyle yaptığını belirtti.

Uşşaki tarikatının lideri şeyh Fatih Nurullah ismiyle bilinen Eyyüp Fatih Şağban hakkında, müridinin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar uyguladığı iddiasıyla açılan dava devam ederken bu süreçte Şaüban'ın hakim karşısında verdiği ifadenin tamamına ulaşıldı. İfadesinde çocuğun ailesinin kendi yanında hizmetli olarak çalıştığını belirten Şağban, baba F.A., anne E.A. ve iki kızının yanına gelerek elini öptüklerini, kendisinin de çocuğu yanağından öptüğünü, bunun tamamen örf ve adet içerisinde, dede şefkati ile yapıldığını, hiçbir zaman taciz ve sarkıntılık yaşanmadığını söyledi. 

Müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla yargılanan şeyhin ifadesi ortaya çıktı

"SEVGİ ÇERÇEVESİNDE"

Daha öncede küçük kızın yanına tek başına nadiren geldiğini ifade eden Şağban, hakim karşısında bu iddiasını tekrarlayarak, "Bulunduğum üst kata yemek- içecek getirdiği olmuştur ama yanında annesi veya kardeşleri bulunurdu. Nadiren yanıma tek başına geldiği olmuştur. Y. ve kardeşleri örf ve gelenek gereği elimi öpmüşlerdir. Benim de sevgi çerçevesinde onları yanağından öpmüşlüğüm vardır." dedi. 

Küçük kızın ifadesinde ise annesinin ve arkadaşlarının yanındayken de Şağban'ın kendisini yanağından ve dudakların öptüğü, fakat annesinin bu duruma sessiz kaldığı, Şağban'ın iyi bir insan olduğu gerekçesiyle ondan kendilerine zarar gelmeyeceğinin belirtildiği ifade edilmişti. 

Müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla yargılanan şeyhin ifadesi ortaya çıktı

"70 BİN LİRA İÇİN KUMPAS KURDULAR"

Sosyal medyada gündem olan Şağban ile istismara uğradığı iddia edilen kız çocuğunun babası arasında geöen telefon görüşmesinin ses kayıtlarının da sunulduğu mahkemede, tarikat liderinin kayıtlara itiraz etmemesi ise dikkat çeken bir diğer nokta oldu. Müritleri tarafından montaj olduğu iddia edilen kayıtlar için ise "(Bu kayıtlarda) Baba F.A.'nın ‘Dudağından öptün öyle mi?' dediği, benim ‘He öyle' dediğim olay, aslında Y.'nin elini öperken bana sarılmasından ibarettir. Bunun ötesinde bir şey olmamıştır. Bu konuşmalarda yönlendirme vardır. Beni zora sokarak lafı buraya getirmiştir. Cümleler ilk duyulduğunda yanlış anlaşılsa da F.A. ile aramızda eskiye dayalı manevi geçmişimizden dolayı onu yatıştırmak üzere kurulmuş cümlelerdir. Kızlarını kullanarak, aralarında kararlaştırdığı 70 bin TL'yi benden almak amaçlı kumpas kurmuşlardır. Bu parayı ödemediğim için bu hadiseler olmuştur. Daha önce benden hiç para istememişlerdir. O yaştaki çocuğun bu iddiada bulunması kurulan komplonun ürünüdür." ifadelerini kullanan Şağban, aileyi, kendisine şantaj uygulamakla suçladı. 

Müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla yargılanan şeyhin ifadesi ortaya çıktı

"18'İNE GELİNCE NİKAHI DÜŞÜNÜRÜZ"

13 Kasım'da hakim karşısına çıkacak olan Eyyüp Fatih Şağban'ın bir diğer iddiası ise, çocuğu nikalaması konusunda aile tarafından kendisine baskı yapıldığı, fakat çocuğun yaşı küçük olduğundan dolayı kendisinin bunu kabul etmediği yönünde idi. Söz konusu telefon kayıtlarında da gerçekleşen konuşmaya dair Şağban'ın savcılığa dair ifadesinde ise "Aile benden para sızdırmaya çalışıyor, bana nikâhlamamı teklif ettiler. Ben de ‘Bu kız daha ufak, 18’ine gelsin düşünürüz’ dedim. Ama bu cümleyi neden kullandım bilmiyorum." söylemlerini kullandığı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.