Powerbanki patlayan adamın parmağı koptu! "Havan topundan daha sesliydi"

Powerbanki patlayan adamın parmağı koptu! "Havan topundan daha sesliydi"

İzmir'de Münip Bozoğlu isimli vatandaş, telefonunda pil seviyesi problemi yaşamamak için, gücü biten powerbakini şarja taktı. Saatler sonra korkunç manzarayla karşılaşan talihsiz adam powerbakin patlaması sonucu parmağını kaybetti.

Münip Bozoğlu isimli bir vatandaş, işi ve aile ilişkileri gereğiyle telefonunda şarj problemi yaşamak istemedi. Bunun için lisanslı bir powerbank satın alan Bozoğlu, gücü biten teknolojik aleti şarja taktı. Saatler sonra eve yayılan yanık kokusunu takip eden talihsiz adam, powerbankinin prizdeyken yandığını gördü. Şarj dolum aletini korkuyla pencereden atmak istedi ancak, powerbank elinde patlayarak parmağının kopmasına neden oldu.

Powerbanki patlayan adamın parmağı koptu! Havan topundan daha sesliydi

OLAY ANINI ANLATTI

2 çocuk babası Münip Bozoğlu, geçtiğimiz günlerde telefonunda verilecek pil uyarısına karşın lisanslı powerbank satın aldı. gün içinde satın aldığı tekbolojik aleti kullanan ve şarjını bitiren Bozoğlu, düşük pil uyarısı üzerine powerbankini prize taktı. Aradan saatler geçti, evden yanık kokusu ve cızırdama sesleri gelmeye başladı. Bozoğlu, mutfağa gitti ve yanmakta olan şarj aleti ile karşılaştı. O anlarda yanmakta olan powerbank, onu pencereden atmak isteyen Bozoğlu'nun elinde patladı. Talihsiz adamın sağ elindeki işaret parmağının yarısı koptu.

Yaşadığı korkunç olayı anlatan kazazede, powerbankin patlama sesinin çok şiddetli olduğunu belirterek, "Güneydoğu'da askerlik yaparken 20 metre yakınıma havan topu düştü. Powerbankin patlaması da aynı onun gibi gürültülü oldu" ifadelerini kullandı.

Powerbanki patlayan adamın parmağı koptu! Havan topundan daha sesliydi

BİLİNÇSİZ TEKNOLOJİK ALET KULLANIMI

Benzer olayların daha önce de taraflarına sık sık bildirildiğini belirten Elektrik Mühendisleri Odası Erzurum Temsilcisi Namiye Sınırkaya "Powerbanklerde bu tarz olaylar yaşanmasının sebebini biz bilinçsizce kullanıma bağlıyoruz. İnsanlar telefonlarının miliamper saat olarak kapasitesini mutlaka biliyorlar artık. Tavsiyemiz ancak bu kapasitenin en fazla 3 katı büyüklükte powerbank kullanmaları. Farz edelim şu anki cep telefonlarının bildiğim kadarıyla maksimum büyüklüğü 2 bin 500- 3 bin miliamperken 10 binlik, 20 binlik powerbanklar kullanılması doğru değil.

Çünkü bu cihaza zarar verebiliyor. Sonrasında uzun süreli şarjlar da yanlış. Cihazın şarj ışığı yanmadan, yani şarj bitiyor uyarısı alamadan şarja takma hususu da çok mahsurlu. Yan sanayi ürünlerin kullanılması ne yazık ki bu tarz olaylara sebebiyet verebiliyor. Bunun için tavsiyemiz şudur, vatandaşlarımızın telefonlarını aldıkları yerde uygun powerbanken hangisi olduğunu sorup öğrenmeleridir. Kullanım süreleri her elektronik cihaz için 3 yılı geçmemelidir." ifadelerini kullanarak, bilinçli kullanıma dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.