Suriyeli engelli çocuğun bu görüntüleri yürekleri parçalamıştı

Suriyeli engelli çocuğun bu görüntüleri yürekleri parçalamıştı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Suriyeli engelli çocuğun çöp kutusundan plastik atık topladı anın görüntülerinin medya düşmesi yürekleri parçalamıştı. Türk kızılay'ı bu görüntülere seyirci kalmadı.

Türk kızılay'ı Hatay'ın İskenderun ilçesinde Suriye'li engelli çocuğun çöp kutusundan plastik atık toplama görüntüleri  Türkiye'nin gündemine otururmuştu. Kızılay o çocuğu araştırdı buldu ve bir çok ihtiyaçlarını karşıladı. 

Türk Kızılay, Hatay'ın İskenderun ilçesinde çöpten atık toplarken görüntülenen Suriyeli engelli çocuk ve ailesine yardımda bulundu. Yetkililer, aileye ihtiyaçları olan gıda kolisi, yatak, giyim, mutfak gereçleri ile çocuklar için eğitim seti verildi.

copten-atik-plastik-topladi.jpg

ENGELLİ ÇOCUĞUN GÖRÜNTÜLERİ YÜREKLERİ PARÇALAMIŞTI

Türk Kızılay Gönüllüleri, Dumlupınar Mahallesi'nde 6 çocuklu ailenin 10 yaşındaki engelli oğlu İsmail İtli'yi ziyaret etti. Türk Kızılay Gönüllüleri İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi herkese Türk Kızılay yardımı ulaştırdıklarını söyledi.

suriyeli-engelli-cocuk.jpg

Suriyeli İsmail ve ailesine önceden de yardımda bulunduklarını aktaran Sivri, bu yardımların devam ettiğini belirtti Suriyeli İsmail İtli de yapılan yardımlar için teşekkür etti.


Hatay'ın İskenderun ilçesinde önceki gün yayımlanan görüntülerde, tekerlekli sandalyenin üzerine çıkarak çöp konteynerinden plastik atık toplayan engelli çocuğun cep telefonuyla kaydedilen görüntüleri izleyenleri duygulandırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.