
Süt banyosu yapan ve bunu görüntüleyen iki şahıs tutuklandı
Konya'daki bir Süt Toplama Merkezi'nde kaydedildiği öğrenilen görüntülerde, kazanın içine girerek süt banyosu yapan şahsın yer alması sosyal medyada infial yarattı. Bunun üzerine olayla ilgisi bulunduğu öğrenilen iki şahıs tutulandı.
Konya'daki bir Süt Toplama Merkezi'nde çekildiği belirtilen ve sosyal medyada büyük tepki topladı. Sütlerin koyulduğu kazana kıyafetsiz girerek banyo yapan şahsın TikTok platformunda yayımladığı video üzeirne birçok resmi kurum ve kuruluştan açıklama geldi. Olaya yönelik tepkilerin artması üzerine gözaltına alınan Uğur T. ve Emre S., gözaltına alınmalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İfadelerinde görüntülerin iki hafta önce çekildiğini ve kazandaki sıvı maddenin süt değil deterjan olduğunu savunan şahıslar, Konya Adliyesinde yapılan duruşmanın akabinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Görüntülerin çekildiği işyeri ise mühürlenerek faaliyetten men edildi.
BAKANLIK AÇIKLAMASI
Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Konya’daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır.'' ifadeleri kullanıldı.
FİRMANIN AÇIKLAMASI
Videonun çekildiği merkeze ev sahipliği yapan firma ise konuya ilişkin olarak, "Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." şeklinde açıklama yaptı.
TORKU'DAN AÇIKLAMA
Türkiye'nin en ünlü markaları arasında yer alan Torku ise, yapılan açıklamada bu firmadan süt alındığına dair ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi ve "Torku'nun bu firmadan süt aldığına dair iddialar tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamakta olup, konuyla ilgili yargı makamları nezdinde hukuki girişimde bulunulmuştur. Arkasında 900 bin çiftçi ortağıyla Konya Şeker'in bulunduğu 'Torku Güvenilir Gıda Zinciri'nin iki temeli, sertifikalı çiftçilerden oluşan hammadde tedarik modelimiz ve yüksek teknolojinin kullanıldığı en üst düzeyde hijyenin sağlandığı 'Akıllı Üretim Tesisimiz' ile tüketicilerimize her aşamada titizlikle denetlenen ürünler sunduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz." ifadeleriyle kamuoyunu bilgilendirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.